top of page

Projeler

2006 Yılından bu yana parçası olduÄŸumuz projeler...

dearsan_ship.jpeg

MSB Kıyı Römorkörü Projesi

Milli Savunma Bakanlığımız için DEARSAN tarafından üretilecek olan iki adet Kıyı Römorkörü için 9 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan sözleÅŸmeye göre, Entegre Lojistik Destek hizmetleri kapsamında Kodlandırma, Dokümantasyon, BÄ°K (Bakım Ä°ÅŸlem Kartları) ve PBS (Planlı Bakım Sistemi), Lojistik Veri Dosyası ve Resimli Parça Katalogları hazırlanarak teslim edilecektir.

Pakistan Milgem Korvet Projesi

GeliÅŸimPark, ASFAT ile Pakistan Deniz Kuvvetleri arasında imzalanan “PN MÄ°LGEM Projesi” kapsamında ELD Yazılım ve Hizmetleri konusunda 2020 yılı haziran ayında ASFAT ile sözleÅŸme imzalamış ve çalışmalarına baÅŸlamıştır.

​

Milli Gemi (MÄ°LGEM) Projesi, ASFAT ana yükleniciliÄŸinde Pakistan Donanması için dört adet MÄ°LGEM ADA Sınıfı Korvet üretilmesini kapsamaktadır. Korvetlerin iki adetinin üretimi Ä°stanbul Tersanesi Komutanlığı’nda, diÄŸer iki adetinin üretimi ise Pakistan’ın Karaçi Tersanesi’nde gerçekleÅŸtirilecektir.

​

Program kapsamında ilk gemi Türkiye’de 54’nci ayda, ikinci gemi Türkiye’de 60’ncı ayda, üçüncü gemi Pakistan’da 66’ncı ayda, son gemi ise Pakistan’da 72’nci ayda tamamlanacaktır. Ä°lk korvet 2023, son korvet ise 2025 yılında Karaçi’de teslim edilerek, Pakistan Deniz Kuvvetleri envanterine girecektir.

​

GeliÅŸimPark, alt yüklenici olarak Türkiye’nin en önemli askeri denizcilik ihracat projesine ELD (Entegre Lojistik Destek) Yazılımı ve Hizmetlerini gerçekleÅŸtirmek üzere 11 yıllık tecrübesiyle katkıda bulunacaktır.

Türkiye’nin sahip olduÄŸu milli yeteneÄŸin “dost ve kardeÅŸ ülke” Pakistan’a ihracatı, ülke sanayisi ve mühendislik kabiliyetinin geldiÄŸi aÅŸamayı göstermesi açısından önem taşımaktadır.

milgem33333.jpeg
sefine.png
sefineKapakResmi-2-1536x863.png

DÄ°MDEG – Entegre Lojistik Destek Hizmetleri

Savunma Sanayii BaÅŸkanlığı ile Sefine Tersanesi arasında imzalanan “Denizde Ä°kmal Muharebe Destek Gemisi (DÄ°MDEG) Tedarik Projesi kapsamında  GeliÅŸimpark, ELD hizmetleri konusunda 2018 yılı aralık ayında Sefine ile sözleÅŸme imzalamış olup, sözkonusu faaliyetlerine baÅŸlamıştır.

​

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacına yönelik hazırlanan projeyle muharip gemilerin akaryakıt, su ihtiyaçları ile yiyecek, yedek parça, tıbbi malzeme, cephane ikmal ihtiyacı denizde ikmal yöntemiyle giderilecektir. Bu gemi aynı zamanda MÄ°LGEM, LHD gibi muharip gemilerle birlikte açık deniz ve okyanus ötesi sahalarda Komuta Kontrol Gemisi görevini icra etme kabiliyetine sahip olacaktır.

​

LHD Gemisinden sonra Deniz Kuvvetlerimizin ikinci büyük gemisi olacak DÄ°MDEG, sahil desteÄŸi olmaksızın, en az dört geminin ikmal maddeleri (yiyecek, su, tıbbi malzeme, yakıt, cephane vb.) bütünlemesini denizde ikmal yöntemi ile gerçekleÅŸtirebilecektir.

DÄ°MDEG; gemiler ile üzerlerinde konuÅŸlu bulunan insanlı ve insansız su üstü ve su altı araçlarının, helikopterlerin ve insansız hava araçlarının belirli bir seviyedeki bakımlarının-onarımlarının yapılmasına da destek saÄŸlayacaktır.

​

Komuta-Kontrol Gemisi olarak görev yapacak olan DÄ°MDEG, SavaÅŸ Dışı Harekât kapsamında insani yardım, deniz haydutluÄŸu ile mücadele, doÄŸal afet yardım, arama kurtarma, muharip olmayanların tahliyesi faaliyetlerine destek saÄŸlayacaktır.

GEMED Projesi

GEMED Projesi (Gemi Muharebe Etkinlik DeÄŸerlendirme Modeli GeliÅŸtirilmesi) kapsamında STM’ye (Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Åž.) Lojistik/Ä°kmal/Tedarik Ömür Devri matematik modellerinin geliÅŸtirilmesi ile ilgili danışmanlık hizmeti verilmesine baÅŸlanmıştır. (Haziran 2018)

stm-logo.png

LDG – Entegre Lojistik Destek Hizmetleri

  • Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için 2015 yılı içinde inÅŸa edilmesine baÅŸlanan Lojistik Destek Gemisi (LDG) Projesi kapsamında gerçekleÅŸtirilecek olan ELD hizmetleri için SELAH Tersanesi ve GELİŞİMPARK arasındaki sözleÅŸme, Eylül 2014 ayında imzalanmıştır.

​

  • 7 Mayıs 2014’de yapılan Savunma Sanayi Ä°cra Komitesi’nde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için inÅŸa edilecek Lojistik Destek Gemisi (LDG) Projesi ile ilgili Selah Tersanesi ile sözleÅŸme 24 Kasım 2014 tarihinde imzalanmıştır.

​

  • Lojistik gemilerinin görevi, operasyon güçleri için yiyecek, su, giyecek, ekipman, mühimmat, yakıt ve inÅŸaat malzemelerinin temini; personel, teçhizat ve ekipmanın taşınması; tıbbi yardım, ekipman, araç, gemi bakım-onarımı gibi lojistik destekleri saÄŸlamak olarak tanımlanmaktadır.

​

  • Lojistik destek gemileri, deniz aşırı bölgelerde bulunan askeri üslerde birliklerin lojistik gereksinimini tam olarak karşılamak amacıyla kullanılıyor olacaktır.

​

  • Bunun yanısıra olası çıkarmalar sırasında, ihtiyaç olunan tüm malzeme ve personel bu gemiler ile yerine ulaÅŸtırılabilmektedir.

​

  • Bu proje, bugüne kadar inÅŸa edilen projeler içinde, en kısa sürede inÅŸa edilecek proje unvanını da taşımaktadır. Lojistik Destek Gemisinin ilki 16 ay gibi kısa bir süre içinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek.Ä°ki geminin teslim süresi 26 ay olacaktır.

​

  • SözleÅŸme yürütme faaliyetlerine devam edilmektedir.

ldg2.jpeg

LST – Entegre Lojistik Destek Hizmetleri

  • SSÄ°K kararları doÄŸrultusunda, TÜRK DENÄ°Z KUVVETLERÄ°’ nin, “Tank Çıkarma Amfibi Gemisi (Landing Ship Tank – LST)” projesini kazanan Anadolu Deniz Ä°nÅŸaa Kızakları (ADÄ°K) Tersanesi ile GeliÅŸimpark, ELD hizmetleri konusunda 2013 yılında sözleÅŸme imzalamış olup, sözkonusu faaliyetlerine devam etmektedir.

​

  • Uzak mesafelere güç aktarımı ihtiyacı, hava imkân ve kabiliyeti olan, geniÅŸ hacmi ile araç ve insanların belli bir süre korunaklı ÅŸekilde barınabileceÄŸi ve personel ile malzemenin nakil edilebilmesine olanak veren gemilerdir. Bu sayede geliÅŸmiÅŸ ileri muhabere elektronik ve komuta kontrol imkânları ile harekat ve lojistik görevlerine katkı saÄŸlamanın yanı sıra gerektiÄŸinde doÄŸal afet görevlerini yerine getirebilecek imkan ve kabiliyetlere sahip olunacaktır.

​

  • 6 Ocak 2010 tarihinde, Savunma Sanayi Ä°cra Komitesi (SSÄ°K) tarafından ihalesi ADÄ°K’e verilen LST projesinde 16 Haziran 2011 tarihinde iki gemi için Tedarik SözleÅŸmesi imzalanmıştır.

​

  • 17 Haziran 2013’de SözleÅŸme Takviminin baÅŸladığı LST projesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde ilk gemimim sacı kesilmiÅŸtir. 17 Åžubat 2017’de ÅŸanlı Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza teslim edildiÄŸinde TCG BAYRAKTAR adını alacak gemimizin imalat süreci baÅŸlamıştır.

​

  • LST gemileri, ÅŸu ana kadar özel sektör askeri tersanelerinden yapılmış en kapsamlı gemiler olacaktır.

​

  • Tamamen yerli ve özgün tasarım olarak ADÄ°K Tersanesinde inÅŸa edilecek olan 2 adet Amfibi Gemi (LST) gemi üst orta büyüklükte ve önemli bir savunma gücüne sahip olacaktır.

​

  • LST, KARADENÄ°Z, MARMARA, EGE DENÄ°ZÄ° ve AKDENÄ°Z harekat alanları ile çevre ve uzak denizlerin uluslararası sularında emniyetle seyir yapabilecektir. Araç ve personel taşıma kapasitesi, komuta kontrol hizmetleri, gündüz ve gece helikopter harekatı yapma kabiliyeti, ateÅŸ desteÄŸi ve acil saÄŸlık hizmetleri imkanı ile deniz gücümüzün dünya denizlerinde temsiline de çok önemli bir katkı saÄŸlayacaktır.

​

  • Gemi Personeli  : 12 subay, 51 Astsubay, 66 erAmfibi personel  : 350Gemide toplam 566 kiÅŸilik yatak kapasitesi mevcut olacaktır.

​

  • SözleÅŸme yürütme faaliyetlerine devam edilmektedir.

lst-768x373.jpeg

LCT- Entegre Lojistik Destek Hizmetleri

TÜRK DENÄ°Z KUVVETLERÄ° “Süratli Amfibi Gemi (LCT)” Projesi ELD faaliyetleri, Anadolu Deniz Ä°nÅŸaa Kızakları (ADÄ°K) Tersanesi için GELİŞİMPARK tarafından gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir.

​

  • 2009 ‘ da SSM’ in ihalesi sonunda Furtrans-ADÄ°K Ortak giriÅŸimi ile sözleÅŸmesi imzalanan, Süratli Amfibi Gemi (LCT) projesi kapsamında DzKK’ nin ihtiyacına dönük, toplam sekiz adet gemi % 74 yerli katkı taahüdü ile tedarik edilmiÅŸtir.

​

  • Tamamen yerli imkanlarla tasarlanan ve inÅŸa edilen sınıfındaki en süratli ve en yüksek taşıma kapasitesine sahip gemilerdir.

​

  • LCT’ ler geliÅŸtirilen tekne formlar sayesinde gelenekesel formdaki çıkarma gemilerine göre ortalama 8-10 knots daha hızlı seyretmektedir.

​

  • Milli tasarıma sahip olan Süratli Amfibi Gemilerin dünya ölçeÄŸine az rastlanır ÅŸekilde ‘Tek Gövdeli deplasman teknesi’ ile 18 knot sürate ulaÅŸabilmesi önemli bir baÅŸarıdır.

​

  • Görev fonksiyonları itibarıyla, dünya pazarlarında dikkatini çekmektedir.

 

 

Tamamen yerli imkanlarla tasarlanan ve inÅŸa edilen sınıfındaki en süratli ve en yüksek taşıma kapasitesine sahip gemilerdir.

​

LCT’ ler geliÅŸtirilen tekne formlar sayesinde gelenekesel formdaki çıkarma gemilerine göre ortalama 8-10 knots daha hızlı seyretmektedir.

​

​

​

​

amfibiGemi.png
amfibi2.jpeg
amfibi4.jpeg
bottom of page